Tuesday, April 17, 2012

A gift

     Dalam tajuk entri hari ini, telahpun dinyatakan yang saya, Miss A dengan sukacitanya telahpun menerima pemberian daripada adik lelaki saya. Sebenarnya nak cakap benda tu hadiah, tapi saya rasa tak tepat sangat, jadi saya pun tukarlah menjadi suatu pemberian. Miss A rasa itulah pemberian yang paling disukai pada akhir tahun lepas hingga tahun ini. Tak tahulah kalau boleh dikekalkan untuk terus minat dengan benda tu sampai akhir tahun! Wakaka!
     Pemberian itu telah saya terima dengan hati yang sungguh sukacita (betul ke ayat tu?) Pemberian itu telah saya terima pada 1815 semalam! Wah, bangganya! Excitednya! Sukanya! Nyanyanya! Banyaknya nya! Ok, stop dululah. Nak tahu tak apa benda yang berjaya melt my stone heart? Nak ke? Betul ke? Okay, sebagai seorang insan yang baik hati (wek), saya pun dengan murah hati nak beritahu.
     Miss A dapat MAINAN LEGO! Wakaka! Waaaaaaaaaaaa, suka gila lah! Macam nak gila bila dapat mainan tu! Ish, betik ke Miss A yang dah besar panjang tu main mainan LEGO yang budak 5 tahun main? Kalau tak percaya, datang rumah, tengok. Nanti Miss A bawa mainan tu. Mainan ni bukan yang set yang blok - blok yang suruh kita bina sesuatu tu. Yang ni kena pasang - pasang. Lego yang blok tu pun kena pasang kan? Yelah, tapi yang ni lain, dia memang kena pasang juga, tapi dia ni ada bentuk. Alah, nak senang saya tunjuk je lah LEGO kesayangan saya tu.

Inilah lego yang adik Miss A bagi! Sebiji macam yang ni! Bangganya!


     Oh adik. Terima kasih kakakmu ucapkan. Wakaka! Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, sukanya! Bangganya! Sukanya! Bangganya! Sukanya! Bangganya! Ok, dahlah tu... Suudahlah sudah, biarku pergi. Wakaka! Over reacted pula dia ni. Tak pasal - pasal masuk HB pula. Okay, bye! Dah tak ada apa nak cakap lagi dah. Jumpa lagi. Sayounara!

*HB = Hospital Bahagia
*Nama asal Lego tu Jawblade. Miss A bagi nama dia Lego. Jawblade tu ganas sangat!
*Semalam bawa Lego tidur sama - sama! Wakaka! Ok, tipu je. Belum tahap kronik lagi!

No comments :

Post a Comment